Program 2016
Live Art Strömstad
Öppettider
In Site
Låna din konsthall!
Vi är ett regionalt konstfäste

Besök oss på Facebook

Live Art Strömstad 2016

Augusti inleds med performancefestivalen LIVE ART.

LIVE ART är producerat av Klara Ström från Tanum, nyutexaminerad från konsthögskolan i Oslo. Strömstad blir åter ett gränslöst utställningsrum och  aktiveras av ett kluster nyskapande internationella performancekonstnärer som med nya arbetssätt utmanar de roller som traditionellt definierar konst- och konstnärs- begreppet. 4-6 augusti. För mer information, se Live Arts hemsida.


Live Art Strömstad 2015

Strömstads egen performancefestival återkommer den 23 - 25 juli. Spännande konstnärer intar stadens centrala platser till glädje, förundran och upprördhet (?).


Live Art Strömstad 2014

Välkommen till Strömstads performance-festival Live Art Strömstad!

Performance brukar beskrivas som ’den levande konsten’ och innebär ofta gränsöverskridande uttryck mellan olika konstriktningar. Det som skiljer Performance Art ifrån andra konstformer är att konstnären uttrycker sig live inför åskådare och att vad som helst kan hända. Ingen föreställning kan bli den andre lik.

Live Art Strömstad 2014 kommer att genomföras den 17-19 juli mitt i centrum. Det blir märkliga och oväntade upplevelser; ibland synbart obegripliga, ibland vackra, alla avser att väcka reaktioner och känslor eller stillhet och harmoni.

Har du inte upplevt performance-konst tidigare; missa inte sommarens stora happening! Är du en av de många som redan upptäckt performance-konstens särskilda magi; välkommen att njuta!

Festivalen äger rum mitt under den mest intensiva sommarveckan i turiststaden Strömstad. Tio särpräglade konstnärskap kommer att skapa upplevelser som ligger vid sidan av och bortom det vanliga sommarmyllret och som ger intryck som skapar tankar, känslor, glädje, irritation och frågor.

Möt konsten med öppna ögon. Inget behöver förstås. Allt kan upplevas.

 

VISION

Festivalen Live Art Strömstad är skapad för att under minst fem år undersöka och pröva olika möjligheter till kulturell kommunikation mitt i en annan slags verklighet. Sommarströmstad är en plats för bad, mat, shopping, nattklubbar, party, vimmel – allt ganska underbart och allt ganska lättuggat. Vi vill lyfta på täcket till det vackra, fula, oförklarliga, magiska och kontrastera det glittriga sköna mot upplevelser som ställer mer frågor än lämnar svar.

Vi söker upplevelsen X mitt i sommarparadiset, upplevelsen som ligger kvar och nöter även när höstregnen sköljer bort sommarens värme.

Vi vill etablera festivalen som en internationell konstangelägenhet.


Medverkande Live Art Strömstad 2014

Minni Katina Mertens och Snövit Hedstierna

ANNA BERGSTRÖM

annaalci.tumblr.com  

 

BENEDIKTE ESPERI

benedikteesperi.wordpress.com/

 

CHUYIA CHIA

chuyia.wordpress.com

 

JOAKIM STAMPE

joakimstampe.com

 

JULIA EBELL HUSTON

management-ramonamohren.se

 

KAROLIN KENT

karolinkent.se

 

MINNI KATINA MERTENS

minnimertens.com

 

NIGEL ROLFE

nigelrolf.com

 

PETER UHR

peteruhr.com

 

SNÖVIT HEDSTIERNA

snowwhite.se

 

TUOMA HAAPALA

tuomo-haapala.nu

 INFORMATION

För information om tider, platser mm:

Besök Live Art Strömstad 2014 på Facebook eller webbsidan www.artlivestromstad.se (öppnar inom kort).