Program

Konsthallen Lokstallets program 2017

Det nuvarande programmet spänner mellan 25 maj och 21 oktober. Eventuella tillägg till detta kommer ske löpande.
Lokstallets program under 2017 vill förmedla en bred bild av vår samtida konst. Vi vill att det skall finnas något att uppleva för alla, men vi vill även passa på att utmana besökare att se något nytt.
Hör gärna av er med frågor.


 

25 Maj - 25 Juni

Olle Schmidt, Fredric Ilmarsson och Helena Sjögren.

Måleri och skulptur. Fredric Ilmarson har omnämnts som en av Östergötlands ledande nybrutalister. Helena Sjögren arbetar i stengods och ofta med bilder. Bilderna är screentryckta schabloner, hon fotograferar själv och gör egna schabloner som bränns fast på det glasyrbrända godset. Och hos Olle Schmidt har en recensent skrivit att ”här är det subkulturens och seriemagasinens bitterljuva smak som gäller.” Vi välkomnar er till en resa i form och färg, en kreativ explosion!

 

1 juli - 29 Juli:

Agneta Ekman

Fotografi. Under juli månad visar Konsthallen Lokstallet i Strömstad en stor retrospektiv utställning av fotografen Agneta Ekman. I utställningen visas verk ur den mycket uppmärksammade fotoserien ”Tall-Maja” från 1968.  Om den säger exempelvis Pär Frank i Sveriges Radio P1 den 9/1 1968; ”Agneta Ekman skapar i dessa bilder något för svensk fotografi helt nytt, friskt och levande. Här har vi en egensinnig representant för en personligt uppfattad och gestaltad fotografi…. En vision som kan oroa och inspirera dem som kommer sedan.”
Det är analogt svart-vitt fotografi som i sitt sätt att iscensätta och dubbelkopiera föregick ett flertal fotografer som idag bär ikonstatus, t.ex. Francesca Woodman, Duane Michals och Cindy Cherman. Vernissage 1 juli, kl 13.00.

 

3 Augusti - 19 Augusti

Lina Berglund

Det inre och yttre är av samma substans - Måleri.

5 Augusti - 19 Augusti:

10 Evenings

Den nya vågen inom dans och ljudkonst. Samarbete mellan Lokstallet och Vitlycke Centre for performing arts.

25 Augusti - 17 September

Gruppuställning

Utställning ned Konstepidemins grafisk konstnärer. 

23 September - 21 Oktober:

Maddie Leach

Utställningen är en del av GIBCA Extended och kommer fler programpunkter tillkommer helgen 23-24/9.